ORGANISATION

VÅR ORGANISATION

Lightning Group leds av en dynamisk ledning och styrelse med bred erfarenhet och djup expertis. De är dedikerade till att driva företaget framåt med innovativa belysningslösningar och strategiska beslut för långsiktig tillväxt och hållbarhet. Lär känna de nyckelpersoner som styr vår verksamhet.


HENRIK LÖNNER

Koncernchef och VD i Vadsbo LightTech AB

Född 1981
Anställd sedan 2009

Innehav: 655 738 aktier via bolag
Kort historik:
Civilingenjör i kraftelektronik från Chalmers Tekniska Högskola. En person som varit delaktig i Vadsbo LightTechs tillväxt då Lönner lett projekten av utvecklingen av företagets egenutvecklade LED-dimrar och drivdon för att sedan sälja dem som försäljningschef. Sedan augusti 2017 är han också koncernchef.

KRISTIAN LARSSON

Styrelseordförande

Född 1982

Styrelseledamot sedan 2016

Innehav: 2 049 180 aktier via bolag.

Kort historik:
Mångårig erfarenhet utav försäljning och marknadsföring. Driver tillsammans med Martin Larsson familjeföretaget Ebeco. Utbildning: Civilekonom från Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet.

ANN-CHRISTINE HVITTFELDT

Styrelseledamot

Född 1966
Styrelseledamot sedan 2016

Innehav: 0 aktier
Kort historik:
Ann-Christine har mer än 25 års erfarenhet från internationellt arbete i företagsledande befattningar inom transport- och logistikbranschen samt inom detaljhandeln i företag så som AB Volvo, Hemtex AB samt DFDS AS. Ann-Christine är sedan 2010 styrelseproffs och entreprenör.

CARL SCHNEIDER

Styrelseledamot

Född 1959

Styrelseledamot sedan 2009

Innehav: 2 306 340 aktier via bolag

Kort historik:
Civilingenjör i elektroteknik från Chalmers Tekniska Högskola. En av tre grundare till Viking Telecom AB 1988 där Schneider arbetade som VD fram till juni 2003. Viking Telecom var noterat på NASDAQ OMX Stockholm. Schneider har sedan 2003 arbetat som aktiv styrelseledamot och ägare i ett antal mindre bolag främst med fokus på bolag med tekniska produkter. Har ett eget investment- och konsultbolag, Jovitech Invest AB.

KARL NORDLUND

Styrelseledamot

Födelseår: 1991

Styrelseledamot sedan 2021

Innehav: 2 306 350 aktier via bolag.

Kort historik:
Master i Kunskapsbaserat entreprenörskap från Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet. Flerårig erfarenhet från investeringar, styrelsearbete och företagsutveckling. Vice VD på investeringsbolaget Fore C Investment.

MAGNUS TYRÉN

Styrelseledamot

Födelseår: 1958

Styrelseledamot sedan 2024

Innehav: 0 aktier
Kort historik:
Magnus Tyrén har omfattande erfarenhet inom försäljning och marknadsföring, inklusive en roll som exportchef på Boråstapeter. Han har även framgångsrikt drivit en egen grossistverksamhet med inredningsprodukter i 15 år. De senaste 7 åren har han arbetat som konsult i sitt eget företag, där han specialiserat sig som rådgivare inom ekonomi för mindre företag.